Verfrissende zomerdrankjes: recepten voor dorstlessende cocktails

05 Jun 2023

Verfrissende zomerdrankjes: recepten voor dorstlessende cocktails

Zomer is het seizoen van warmte, zonneschijn en lange dagen. Maar ook het seizoen van dorst. Om de zomer heerlijk en verfrissend te maken, is een drankje een must. Cocktails zijn de perfecte manier om je dorst te lessen en je te verfrissen. In dit artikel bieden we je een aantal recepten aan voor heerlijke verfrissende zomerdrankjes in de vorm van cocktails.

Verfrissende zomerdrankjes: verschillende ingrediënte

Cocktails zijn vaak gemaakt met verse ingrediënten om ze zo verfrissend mogelijk te maken. Vers fruit is de perfecte optie, bijvoorbeeld als basis voor smoothies of om de cocktail mee te maken. Denk aan ananas, limoen, sinaasappel of bessen. Daarnaast is citrus als limoen en citroen goed om je drankje mee te geven een frisse smaak. Voor iets meer smaak kun je ook verschillende kruiden gebruiken, zoals munt, basilicum, koriander of citroengras.

Verfrissende zomerdrankjes: verschillende dranken

Er zijn veel verschillende dranken die perfect zijn om je verfrissende zomerdrank te maken. Witte wijn, rode wijn, champagne, cava, bier, gin, vodka, whisky, sherry, wodka, tequila, mezcal, jenever en likeuren zijn allemaal goede opties. Combineer de verschillende dranken met vers fruit, citrus, kruiden en andere ingrediënten om je drankje heerlijk en verfrissend te maken.

Verfrissende zomerdrankjes: recepten

Er zijn veel verschillende heerlijke drankjes die je kunt maken voor een verfrissende en dorstlessende zomerdrank. Hieronder vind je een aantal recepten voor verfrissende cocktails die je kunt maken:

Spritz

Een klassieke Italiaanse zomerdrank is de Spritz. Maak deze door witte wijn, bitterlemon, een schijfje sinaasappel en munt te mengen.

Gin Tonic

Gin tonic is een heerlijk en verfrissend drankje en ideaal voor de zomer. Maak deze door tonic, gin, ijs en vers limoensap te mengen.

Mojito

Een klassiek drankje dat perfect is voor de zomer is de Mojito. Maak deze door rum, munt, limoensap, bruiswater, suiker en ijs te mengen.

Caipirinha

De caipirinha is een drankje dat gemaakt wordt met cachaça, limoen, suiker en ijs. Het is een heerlijk verfrissend drankje dat perfect is voor de zomer.

Conclusie

Verfrissende zomerdrankjes zijn een must om de warme zomerdagen te overbruggen. Met behulp van vers fruit, citrus, kruiden en andere ingrediënten, kun je eindeloos variëren met drankjes. Bovenstaande recepten zijn een goede start om je eigen verfrissende zomerdrankjes te maken. Probeer eens een van de recepten uit en geniet van een heerlijk verfrissende zomerdrank.